Нигерия – Аржентина прогноза за 25.06.2014

Нигерия - Аржентина

На 25.06 от 19:00 ч. българско време, Нигерия и Аржентина ще определят кой ще бъде първи и кой втори в група “F” от груповата фаза на Мондиал 2014 в Бразилия. Срещата ще се изиграе на стадион “Ещадио Бейра-Рио” в Порто Алегре, като лидер в момента е тима на Аржентина с пълен актив от 6 точки, следвани от Нигерия с 4, Иран с 1 точка и Босна и Херцеговина с 0 точки.

Нигерийците показаха добра игра срещу Иран, но там не успяха да вкарат гол, като след това победиха Босна с минималното 1:0 и очевидно играта на тима в завършващата фаза куца доста. Играчи като Питър Одемвинге, Ахмед Муса, Виктор Моузес и Джон Оби Микел са достатъчно добри и доказани, но това не са клубни отбори, а и напрежението на Световното е огромно и всяка грешка се наказва жестоко. Нигерия ще трябва да се изправи срещу един от фаворитите за спечелването на трофея,

Аржентина пък със сигурност ще искат да спечелят този мач, за да си повдигнат самочувствието, а и статистиката е на тяхна страна. Нигерия и Аржентина (Nigeria – Argentina) са се срещали общо 6 пъти, като африканците са спечелили 1 мач, гаучовците са взели 4 победи и 1 среща е завършила наравно. Головата разлика е 6:8, което е малко изненадващо при подобни статистики, но сега тима на Алехандро Сабея е крайно мотивиран да стигне поне до финал.

Този мач обаче е по-важен за Нигерия, като тях ги устройва равен, тъй като ако станат с 5 точки, то това означава, че си гарантират второто място. Аржентина обаче едва ли си прави подобни сметки и тук ще играе за победа, която освен че носи пари и имидж, ще вдъхне и увереност на Лео Меси и компания. Коефициента на Sportingbet  за победа на Аржентина е 1.53, което е напълно достатъчно за хората, играещи с по-сериозни средства. Аржентинците имат огромен потенциал, който все някога ще разгърнат, а в този мач няма да има напрежение за тях и нашият екип очаква лесна победа за Аржентина.

Върни се в началото