Германия – Гана прогноза за 21.06.2014

Германия - Гана

Германия и Гана (Germany – Ghana) ще премерят сили на 21.06 този месец, като мачът ще се изиграе на “Ещадио Кастелао” във Форталеза, а това са вторите срещи от група “G” на Мондиал 2014. Германците успяха да унижат Португалия с 4:0 в първият мач, докато Гана загубиха от САЩ с 2:1 и допуснаха най-бързият гол – още в 30-ата секунда на мача.

Немците отново са фаворит са Световното първенство като цяло, а и показаха изключително добра игра, която затвърди прогнозите на букмейкърите. Йоги Льов напипа за пореден път правилната тактика, която е преса по целия терен и нападение с 3-4 футболиста. На вратата Мануел Нойер се чувства много комфортно, а Месут Йозил, Томас Мюлер, Марио Гьотце и Лукас Подолски се справят чудесно в нападение и едва ли има отбор на това Световно, който може да ги затрудни особено.

Гана пък са един много корав тим, който може да затрудни “немската машина”, но за целта ще трябва да хвърлят много сили, а и момчетата на Джеймс Апиа имат амбиции да излязат от групата, която е доста трудна и оспорвана. Големите надежди са възложени на Асамоа Гиан, Джордан Аюу, Андре Аюу и Кевин Принс-Боатенг, които ще трябва да тормозят германската защита и да вкарват голове.

Германия и Гана са се срещали 2 пъти, като германците имат 2 победи и то при голова разлика 7:1. Сега едва ли ще станем свидетели на нещо по-различно. Интересното тук е, че Кевин Принс-Боатенг и Жером Боатенг са братя, но ще играят един срещу друг, тъй като вторият избра да защитава цветовете на Германия, а не на родината си. Кевин Принс се закани, че ще се бори до смърт за победата, а според Марио Гоьтце е много важно Германия да спечели този мач, за да не тръпне до последно срещу американците, които показаха че не са случаен отбор.

Коефициента на Спортингбет за победа на немците в този мач е 1.30, но и опцията за над 2.5 гола е логична, тъй като Германия е тим, който обича да атакува и да играе до последния съдийски сигнал, а тази опция е с коефициент 1.57.

Върни се в началото