Аржентина – Иран прогноза за 21.06.2014

Аржентина - Иран 21.06.2014

“Ещадио Минейрао” в Бело Хоризонте ще приеме един от фаворитите за Мондиал 2014 – Аржентина и далеч по-слабият тим на Иран. “Гаучовците” вече спечелиха първият си мач в групата срещу Босна и Херцеговина с 2:1, докато Иран завършиха 0:0 с Нигерия, като показаха, че са корав тим и участието им на Световното първенство не е случайно.

Аржентина са сочени за един от основните фаворити за спечелването на трофея, като тима разполага с изключително много звезди, които обаче още не могат да напипат ритъма и да заиграят като едно цяло. Лео Меси, Гонзало Игуаин, Анхел ди Мария, Макси Родригез, Рики Алварез, Родриго Паласио и Езекиел Лавеци са все играчи, които са доказали своите умения и могат да решат всеки един мач, а на селекционера Алехандро Сабела се пада тежката задача, да избере най-добрите 11 за този мач. Аржентина наистина разполага с много стойностен тим, но напрежението си каза думата още в първата среща и тима не показа желаните резултати.

Иран пък са тим, който едва ли се надява на нещо повече от почетно участие на Мондиал 2014 г, като по-известните играчи на отбора са Джавад Некунам, Ашкан Дежага и Карим Ансари. Треньора на Иран е Карлош Куиерош, който е добре познато име, но за съжаление, той не може да практикува атакуващ футбол и е принуден да играе така, че тимът му да не бъде разгромен.

Аржентина и Иран (Argentina – Iran) са се срещали само веднъж, а крайният изход от сблъсъка е равен мач, при резултат 1:1. Сега обаче тази грешка на “гаучовците” едва ли ще се повтори, тъй като момчетата на Алехандро Сабела са мотивирани да стигнал до финал, а кой ще ги очаква там, към този момент само можем да гадаем. Коефициента за победа на Аржентина е едва 1.12, но това едва ли е изненада за тези, които са наясно с футбола. От Спортингбет обаче дават коефициент от 1.90 за това, Аржентина да спечели и двете полувремена, което е една добра опция, като се има предвид с какви играчи разполагат те.

Върни се в началото